Italien Tur i Påsken 2005

Se flere fotoer her: Galleri
Juniorerne i Italien 89’erne fortæller:
Onsdag var afrejse dag. Vi tog af sted spændte og forventningsfulde overfor hvad Italien skulle byde på. Vi havde før været på udlandsrejser men aldrig i Italien.
Busturen derned gik fint. Der blev hygget og set film i stor stil og generelt fløj de 22 timer af sted, også for dem der ikke sov hele tiden.
Vi ankom til vores hotel i Lido di Jesolo, torsdag klokken fjorten og vi blev hurtigt delt op på de fire-mands værelser som vi var blevet tildelt.
Efter en hurtig indlogering gik alle 29 spillere plus de fire trænere i byen for se hvad den havde at tilbyde. Vi fandt hurtigt et lokalt pizzeria hvor der blev spist frokost.
Hjemme på hotellet fik vi aftensmad og humøret var i top. Dog var vi nødt til at ligge os til ro ved elleve tiden da 90’erne skulle op og spille kamp allerede klokken ni næste morgen.
Der blev gjort de sidste indkøb af slik og sodavand i byen inden lysene blev slukket på værelserne. Vi blev selv vækket omkring ni tiden hvor vi gik ned for at få morgenmad.
Vi blev bedt om at stå omklædt og klar til træning kort efter morgenmaden. Da vi ankom til en af de mange kampbaner så vi at 90’ernes første kamp allerede var begyndt.
På trods af at vi egentligt gerne ville se de kampe som blev spillet ved siden af, fik vi da trænet lidt spil og frispark inden vi selv skulle spille et andet sted i byen.
Efter træning var vi hjemme og spise frokost på hotellet og drog derefter igen ud mod et af de mange anlæg som der blev spillet på. Da vi ankom, var vi meget positive.
Den bane vi kunne se så god ud og der var allerede en del andre hold. Men vi blev snydt og placeret på banen omme bagved.
Banens stand var elendig og man skal lede længe i Danmark efter en bane så dårlig. Ikke nok med utallige huller var banen blevet forkortet med en fjerdedel.
Dette resulterede i en del målspark som endte hos den modsatte keeper. Vi kunne se frem til tre gruppe kampe i alt. De to første i dag og den sidste lørdag.
Første kamp blev præget af mange nerver fra vores spilleres side og med et tidligt mål fra os og en heldigt frisparks mål af dem fik vi reddet os en uafgjort i den første kamp.
Anden kamp endte lidt bedre. Med flot spil og en del mindre nerver fik vi kæmpet os til en sejr på 2-1. Humøret var højt tilbage på hotellet. Alt i alt en vellykket dag spilmæssigt.
Det var typisk at folk samledes på et eller 2 af værelserne så alle sad og hyggede og snakkede om aftenen. Og lige meget hvad det var, så fik vi lavet en masse sjov og ballade hver aften.
På første sal var der flyttet et hold med franske piger ind hvilket mange drenge fra holdet mente, var fantastisk. Dette skabte en masse sjove samtaler på et lidt forkølet engelsk sprog.
Pigerne fik hurtigt fundet sig et par af drengene som de syntes var pæne og drengene blev derefter forfulgt på bedste Beckham stil. Lørdag var sidste dag med gruppekampe.
Igen var 90’erne tidligere oppe, og vi skulle selv spille senere på dagen. Vi fik sikret os en 2-0 sejr med rigtigt flot spil.
Dette gav en sikker finale billet som skulle spilles søndag aften på det lokale stadion.
Mindre godt gik det for 90’erne som formåede at få otte point på deres fire kampe hvilket to andre også gjorde.
Derfor gik de ikke videre. For vores vedkommende, var der kun en kamp som skulle afgøre om vi fik guld med hjem.
Søndag morgen skulle vi tidligt op da dagen stod på en tur til Venedig. Vi blev sluppet fri i byen med besked om at være tilbage klokken 13.
På trods af kraftig mangel på et bykort fandt vi dog tilbage til mødestedet, men ikke før vi havde rundet den lokale McDonald’s.
Der er ikke de store turist attraktioner i Venedig, men når man render rundt 10 drenge får man alligevel altid en sjov tur ud af den slags.
Om aftenen var finalen for 89’erne. Vi fik lov at sove i bussen indtil klokken fem på grund af den tidlige opvækning.
Efter mange forsøg blev vi lukket ind i et omklædningsrum og vi begyndte at gøre klar til kamp. Kampen blev et drama mod dem som vi tidligere havde spillet uafgjort mod.
Efter to gange 20 minutter blev kampen fløjtet af og stillingen var 0-0. Derfor gik vi direkte til straffesparkskonkurrence hvilket vi egentligt havde forventet kunne ske.
Alle der havde lyst til at sparke gik over til trænerne og resten blev væk. Der var seks mand som frivilligt valgte at ville sparke.
Vi stod i en stor gruppe mens den enkelte var fremme for at sparke. De fik lov at starte og scorede det første mål.
Til holdets store held var vores målmand så dygtig at redde både deres andet og fjerde spark. Vi havde scoret på vores tre første spark, så et mål mere kunne sikre sejren.
Ved fjerde spark, var vi meget nervøse men og sikre på at bolden nok skulle gå ind, hvilket den også gjorde.
Følelsen var fantastisk da vi løb ned for at overfalde den sidste målskytte og vores målmand.
Vi jublede en del og derefter blev der sprøjtet med champagne som vores trænere havde købt til os.
Efter en masse slagsange og jubel gik vi i bad og skulle vente på stadion til klokken 22 hvor der var præmie overrækkelse.
Holdene blev kaldt op en efter en, og vi kunne regne ud hvornår vi skulle op.
Vores navn blev råbt i højtalerne og vi bevægede os over mod modtagelsen mens der blev spillet ’We are the champions’ på fuld knald.
Man kunne mærke en massiv glæde gennem gruppen da vi fik pokalen i hænderne.
På vej væk fra modtagelsen kunne vi høre, at fair play pokalen for vores årgang, blev råbt op. Og til vores store overraskelse havde vi også vundet den.
Så tre mand vendte om for at modtage en lige så stor pokal og endnu en omgang medaljer.
Der var glæde over hele linjen og der blev taget en masse billeder med pokalerne, mens de resterende årgange modtog deres pokaler.
Humøret på hjemturen var bestemt i top efter overrækkelsen, så alt i alt en kanon tur. At vi så også fik lov at se hele Ringenes Herre trilogien gjorde busturen endnu bedre.
Hele turen var præget at højt humør og kammeratskabet var i top hele tiden. Det var i hvert fald den bedste udenlands tur vi hidtil har været på.

Af Martin Jorsal og Claus Hansen